Portfolio WKDE

Onze Projecten

Nieuwe ontwikkelingen onstaan vaak op het grensvlak van bestaande technieken en ervaringen uit verschillende beroepsvelden. WKDE brengt expertise samen van semi-overheid  (drinkwater, waterschap, gemeente) en bedrijfsleven (installatietechniek en bodemenergie). In dit portfolio presenteren we recente projecten.
Project Amsterdam 200 appartementen

Project Amsterdam 200 appartementen

Gemaakt door en voor waterliefhebbers! Als je straks Amsterdam binnen rijdt heb je een grote kans dat je oog valt op dit prachtige project: Sluishuis. Een mooi gebouw aan de oever van het Ijsmeer in Amsterdam. Perfecte woonlocatie voor mensen die van water houden, net...

Controle werking waterbron

Controle werking waterbron

Bij projecten voeren wij onder andere controles uit van juiste werking waterbron. Hieronder ziet u controle op capaciteit en zandhoudendheid.

Projectmanagement OBES in Amsterdam

Projectmanagement OBES in Amsterdam

WKDE heeft in Amsterdam-IJburg, bij het project 'Sluishuis', het projectmanagement voor de aanleg van een Open Bodemenergiesysteem (OBES) uitgevoerd. He OBES is bedoeld voor de warmte- en koudevoorziening voor 200 appartementen op een mooie locatie aan het IJ. Zie...

WKO Triplet Zandvoort

WKO Triplet Zandvoort

Een WKO in Zandvoort, het eerste Triplet in Nederland voor twee appartementengebouwen die te zien zijn op de foto's op de achtergrond. Een Triplet is een WKO met warme, neutrale en koude bron in 1 boorgat!

Compleet bodemenergiesysteem in het Gelderse Veessen

Compleet bodemenergiesysteem in het Gelderse Veessen

In het Gelderse Veessen , Tussen Zwolle en Deventer nabij de IJssel, heeft Waterkracht Duurzame Energie recent een compleet bodemenergiesysteem gerealiseerd. Het project bestaat in totaal uit drie woningen. Het bronsysteem is ontworpen om meer dan 25 jaar gegarandeerd...

Hotwater Battery

Met een hotwater Battery kan warmte meerdere maanden in de bodem worden bewaard.

Warmte en koude hebben we slechts een paar weken per jaar in grote hoeveelheden nodig. Op dagbasis is er ook nog een onbalans tussen vraag en aanbod.

Installaties worden daardoor 90% van de tijd niet volledig benut. Dat is natuurlijk uiterst zonde.

WKDE ontwikkelt deze projecten samen met Witteveen + Bos en Duratherm Nederland.

Waterkracht

In de Europese Unie kan 6% van de totale elektrabehoefte gewonnen worden uit kleinschalige waterkracht bij voormalige molenplaatsen.

WKDE heeft een voorbeeldproject gerealiseerd bij haar eigen pand in Heerde. Er is een waterrad geplaatst dat continue elektra kan produceren op basis van het beschikbare oppervlaktewater.

Warm water van de zon

70% van het energieverbruik van woningen is warmte gerelateerd. Van zonne-energie wordt meestal elektra gemaakt in plaats van warmte. Met thermische zonnepanelen en PVT panelen kan wel warmte gemaakt worden! Dit brengt per m2 10x meer energie op dan PV panelen. Nadeel van thermische zonnepanelen: installatie is lastiger. WKDE helpt u graag!

Bodem gekoppelde warmtepomp

Een warmtepomp heeft 2 energiebronnen: 20% elektra en 80 % uit de buitenlucht, bodem of oppervlaktewater. Met een verticale bodemwisselaar kan bodemenergie gebruikt worden. Voordelen?

Na aanleg is er niet meer te zien, geluidloos, compact, hoogste rendement en onderhoudsarm! Wilt u uw mogelijkheden weten? Maak een afspraak!

Warmtenet

In een bestaande woonwijk is weinig ruimte in de woning en ook buiten de woning. Een warmtenet maakt compacte en kosten efficiënte oplossingen mogelijk.

Bodemenergie

Een warmtepomp kan met het hoogste rendement energie uit de bodem halen. Wilt u onzichtbare en geluidsloze oplossingen?  Wij onderzoek graag voor u de mogelijkheden.

Vooronderzoek

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Er zijn zoveel mogelijkheden.  Wij brengen deze voor u in kaart en bepalen wat wel en niet kan.

HYdrologische onderzoek

Heeft u vraagstukken gerelateerd aan grondwater? Onze hydroloog kan u mogelijk helpen aan een oplossing.