Innovatie, duurzaam nul op de meter, gasloos en CO2 belasting zijn de begrippen die nu actueel zijn binnen de energietransitie. Maar ook de hoge totaal kosten tot 150 miljarden euro. De centrale vraag is wie zal dat betalen, wie kan de overgang naar hernieuwbare energie betalen, ook wanneer je een klein salaris verdient. Hoe gaan we dit de komende 30 jaar doen? 5 miljard per jaar is voor onze eigen portemonnee erg veel geld. In het perspectief van Nederland is dit echter vergelijkbaar met wat we in Nederland per jaar aan roken uitgeven!

Waterkacht Duurzame Energie wil haar opdrachtgevers helpen door samen kleine en grote stappen te zetten en deze stappen te verkennen. Betaalbare en praktische oplossingen dus.

Isoleren van de spuwmuur rc waarde >5, solar thermische- en pv zonnepanelen, lucht warmtepomp, bodem warmtepompen zijn allemaal mogelijk.  Op buurtniveau zijn er warmtenetten mogelijk die vooral de grote energiemaatschappijen aanbieden zoals Eneco, maar mogelijk ook eigen netwerken samen met de buren of met uw Vereniging van Eigenaren (VVE). WKDE kan u in dit oerwoud aan mogelijkheden helpen, zaken voor uw situatie op een rij zetten en een stappenplan te maken. Hierdoor kan al snel een leuk resultaat behalen worden.

Gelukkig helpt niet alleen WKDE u maar ook de Rijks- en gemeentelijke overheden. Er zijn vele initiatieven waaronder subsidie op de warmtepomp, zoals de ISDE en lokale energie bespaar adviezen. Het is nu aan u om de volgende stap te zetten.

WKDE is door Alfa gecertificeerd voor het kwaliteitszorg certificaat ISO 9001-2015 en de BRL 11.000. Deze certificaten zijn benodigd om advies te geven en ontwerpen te maken waarin Bodemenergie wordt toegepast. Bodemenergie gaat een steeds belangrijkere rol vervullen omdat de bodem veel warmte kan leveren in de winter en koeling in de zomer. Wat nog vaak onbekend is, is dat de bodem goed als warmte accu gebruikt kan worden voor grootschalige energieopslag zoals voor de industrie en tuinbouw. Ook voor de warmteopslag kan WKDE u van dienst zijn.